Agenda

Geen evenement in de kalender
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Fybromassage

Het is een rustige massage zonder te veel druk, waarbij de aandacht ligt op de pijnlijke plekken in het lichaam. Fybromyalgie, ook wel weke delen reuma genoemd, is een reumatische aandoening. De pijn die ontstaat bij fybromyalgie wordt vaak omschreven als constante spierpijn en pijn in de gewrichten. Daarnaast zijn er ook nog vaak klachten als slapeloosheid, vermoeidheid, depressiviteit, hoofdpijn, stijfheid, concentratiestoornissen en darmklachten.

Uit onderzoek door de universiteit van Miami is gebleken dat een massage gunstig is voor fybromyalgie patiënten. Een massage brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans in het lichaam, waardoor de pijn zal verminderen. Kenmerkend voor fybromyalgie zijn de tenderpoints. Inmiddels is al bekend dat dit 30 zijn verdeeld over het lichaam die bij fybromyalgie patiënten vaak pijn geven. Ze hoeven niet per se alle 30 pijn te geven, maar vaak is zeker de helft van deze punten pijnlijk. Het chronisch vermoeidheid syndroom (cvs) heeft grote raakvlakken met fybromyalgie. Bij fybromyalgie is de pijnklacht het ergst, terwijl bij cvs de vermoeidheid het grootste probleem vormt. 

Massage tegen de pijn:

Fibromassage is speciaal ontwikkeld om de pijn te verzachten bij Fibromyalgie-patiënten; het is ontwikkeld voor en door Fibromyalgie-patiënten. Letterlijk betekent fibromyalgie dus pijn in bindweefsel en spieren. Bindweefsel en spieren zijn onderdelen van ons bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat bestaat uit harde en beweegbare delen. De harde delen, de botten, zorgen voor de stevigheid. Tussen de botten bevinden zich bewegende verbindingen: de gewrichten. De spieren en pezen zorgen ervoor dat de botten kunnen bewegen. Gewrichtsbanden en bindweefsel verlenen de gewrichten extra steun en stevigheid.

Massage voor de slaap:

De massage ter bevordering van de slaap is een langzame en ritmische massage, waarbij de nadruk ligt op volledige ontspanning. Het beste is om deze massage zo laat mogelijk op de dag te ondergaan. Het is belangrijk dat er nadien geen andere activiteiten worden uitgevoerd, deze zullen het effect van de massage teniet doen. De Fibromassage brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans in het lichaam. Daarnaast versterkt de massage het lymfesysteem, geeft het verlichting van spierkramp en verbetering van het bewegingsapparaat. Het zorgt ervoor dat Endorfine, een natuurlijke pijnstiller, vrijkomt. Als de pijnblokkades zijn doorbroken kan de Fibromassage worden aangevuld met een slaapmassage. Door deze uiterst ontspannende massage kun je weer dieper slapen. Iets dat bij fybromyalgie patiënten bijna niet lukt. En de diepe slaap (Delta-slaap) heeft het lichaam hard nodig. Want juist in deze Delta-slaap herstelt het lichaam zich.

Werkwijze:

Intake en energetischse bodyscan duur 1,5 uur. Aan de hand van de intake en bodyscan bespreek ik samen met jou welke werkwijze, methodes en behadelingen bij jou passen.