Agenda

 

Kiwa Keurmerk vak bevoegdheid en vakbekwaamheid / zelfstandig zorgverlener. Registratienummer: 6234

                                                                                                                 

Mijn hart heeft gekozen om meer energie tijd te steken in mijn gaves en talenten op het spiritueel vlak. Mijn passie is vanuit mijn hartgevoel werken, spiritueel coachen en energetische behandelingen met o.a. klankschalen werken. Vanwege deze keuzes worden er geen nieuwe aanvragen en of contracten meer afgesloten. Ik ga afscheid nemen van werkzaamheden die ik sedert 2011 als zelfstandige in de thuiszorg uitvoerde.

Per 1 januari 2019 wordt er geen thuiszorg op basis van PGB meer geleverd.

Thuiszorg op PGb-basis

 

PGB: persoonsgebonden budget. Met de indicatie Begeleiding Individueel en of Persoonlijke verzorging. 

Reguliere gezondheidszorg wordt gecombineerd met een natuurgeneeskundige en spirituele benadering. 

Preventieve gezondheidszorg is de gezondheidszorg van de toekomst. 

Complementaire zorg is aanvullende zorg, die gegeven wordt naast de reguliere zorg die u krijgt voor uw aandoening. Complementaire zorg gaat uit van een holistische benadering waarbij de zorg de lichamelijke, emotionele, mentale, spirituele en sociale behoeften omvat.  Complementaire zorg kan vermindering geven van klachten zoals pijn, misselijkheid, braken, angst, vermoeidheid en slaapproblemen. Daarnaast richt complementaire zorg zich vooral op het bevorderen van ontspanning  en comfort; De zorg is niet klachtgericht maar gezondheid gericht.

 

Welke vormen van zorg en begeleiding:

Begeleiding individueel:

 • Ondersteuning bij Creatieve ontwikkeling zoals het geven van workshops zoals: tekenen en schilderen, werken met klei, encautic art enz.
 •  Recreatieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, naar dierentuin, winkelen, karten, zwemmen, vissen enz.
 • Administratieve ondersteuning zoals indicatie, verantwoording naar zorgkantoor en of aanvragen van hulpmiddelen.
 • Huiswerkbegeleiding en begeleiding naar een hobbyclub of cursus t.b.v meer contacten opbouwen
 • Plannen, organiseren en structureren van dag - nacht ritme en hierin samen met opzoeken van jou grenzen en hierin balans aanbrengen.

 

Activerende begeleiding: 

 • Leren omgaan met handicap en of problemen, verwerken van trauma's, blokkades enz.
 • Sociale vaardigheden aanleren om in het dagelijkse sociale leven beter te kunnen functioneren.
 • Ontspanning en anti stress behandelingen.

 

Persoonlijke verzorging: 

 

 • Hulp bij alledaagse activiteiten zoals:
 • Douchen,verzorgen van haar, nagels.
 • Kleding, schoeisel en hulpmiddelen aantrekken.
 • Ondersteunen bij eten en drinken.
 • Lichte wondverzorging.
 • Complementaire zorg.

 

 24 uurs zorg:  In overleg wordt er gekeken welke passende en samenwerkende zzp'ers en of thuiszorgorganisaties deze zorgvraag kunnen bieden.

 

Intakegesprek: 

Wanneer je affiniteit hebt met spiritualiteit, alternatieve, natuurlijke gezond, preventieve zorg en je wilt dit combineren met je reguliere traject,  neem dan contact op met Sabrina Dohmen.

Tijdens een vrijblijvende intakegesprek van circa 1,5 uur, hebben we de gelegenheid om kennis te maken met elkaar. We bespreken welke zorg en ondersteunende hulp nodig en passend is bij de wensen en vragen m.b.t de verstrekte indicatie. We zullen de mogelijkheden aangeven en stellen samen een zorgovereenkomst en zorgplan op.

 

Wat kost de zorg:

BGIND: Dit is afhankelijk van de toekenningsbeschikking. Per Gemeente worden er andere richtlijnen en uurtarieven gehanteerd. Na een besluit krijg je te zien welke tarieven er gehanteerd worden.

PV: Vanuit het zorgkantoor worden de persoonlijke verzorging tarieven jaarlijks vastgesteld op een vast uurtarief.

 

 

Algemene informatie

Wat kunt u inkopen met een PGB en of ZIN indicatie: raadpleeg hiervoor bij U gemeente / zorgloket WMO en of onderstaande sites voor uitgebreide informatie. 

https://www.cz.nl/zorgkantoor/pgb (Met een persoonsgebonden budget koopt u zelf uw Wlz-zorg in. U kiest zorgverleners, maakt afspraken met ze en houdt een pgb-administratie bij. De rekeningen van zorgverleners stuurt u naar de Sociale Verzekeringsbank die verder de betalingen regelt.)

http://meezuidlimburg.nl/ ( MEE vindt dat iedereen moet kunnen meedoen, ook mensen met een beperking of een andere kwetsbaarheid. Maar niet iedereen is in staat om dit meedoen voor zichzelf te organiseren. Sommige mensen hebben hiervoor tijdelijk een steuntje in de rug nodig. Zij kunnen een beroep doen op cliëntondersteuning.)

https://www.pgb.nl/, (Per saldo is een belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget).

 

 

Aanmelden voor nieuwsbrief